για την καλύτερη λειτουργία του μπλογκ

 

Εγω δεν έχω κανένα πρόβλημα σε αυτό που έθεσες Μάριε, αυτό που με απασχολεί περισσότερο αυτήν την στιγμή είναι το blog να σταθεροποιήσει επισκέψείς , όπως επίσης να λινκαριστεί από άλλα μπλογκ. Τέλος πιστεύω πως μέσα στην Εβδομάδα καλό θα ήταν να τελιώσουμε με το κείμενο κάλεσμα. Λοιπόν τι λέτε??

 
 

Εννοείς είσαι οκ για τις αλλαγές που είπα?
Έχομε 50 – 60 επισκέψεις μέσω όρο που αν λάβουμε υπόψην ότι δεν έχομε κάθε μέρα καινούργια πράγματα καλά είναι για αρχή . Όσο μπαίνουν και άλλοι στην φάση θα ανεβαίνει.

 
 

ναι είμαι οκ με τις αλλαγές .. μπορούμε να δούμε πως λειτουργεί και φαινεται .. go for it

 
 

είναι επίσης σημαντικό να στείλουμε σε μαιλ φίλων μας την διεύθυνση του μπλογκ και να τελιώσουμε το κάλεσμα για να φύγει σε λίστες να δούμε ενδιαφέρεται κανείς , θα κοιτάξω να δουλέψω όσο πιο σύντομα μπορώ πάνω και στην δική σου παράγραφο

 
 

bravo μου αρέσει πολύ μετά τις αλλαγές

 
 

οκ θα έρθει και η Λένα στην ομάδα

 
 

Eβαλα rss το global sto agrammata.wordpress.com δεξιά στήλη

 
 

poli wraia , genika pige kai kala se episkepsimotita simera ..mipos na ftiahname kati san listes h rss gia kathe blog pou sinergazomaste???

 
 

τι να πω μπράβο αν και εγώ δεν είμαι μέσα σε όλα τελευταίο καιρό , vlanto ξέρεις ότι δουλεύω διάφορα πράγματα αν και σύντομα θα ξαναστείλω άρθρο , αλήθεια ο παντελής που χάθηκε ??? MarioZ super οι αλλαγές

 
 

Ola! Γεια και χαρά σε όλες και όλους. Ένα γρήγορο γεια μπήκα να σας πω τώρα και θα τα πούμε καλύτερα σήμερα αύριο.

 
 

καλωςήρθες στην ομάδα

 
 

welcome

 
 

Όσο αφορά τον τρόπο που υπογράφονται τα άρθρα νομίζω ότι στο τέλος του κάθε άρθρου να μπαίνει το το νικ όποιου το στέλλει. Έτσι δίνεται πιο ξεκάθαρα η εικόνα της δικτύωσης που επιθυμούμε να έχομε.

καλως την Λένα

 
 

ok καλή ιδέα , γενικά το κάναμε στην αρχή αλλά μετά δεν ξέρω τι έγινε .. ας το ξαναρχίσουμε

 
 

οκ μια ερώτηση προς όλους .. μήπως είναι καλό σιγά σιγα να κάνουμε μια διευκρίνηση για την πολιτική δημοσίευσης ? πιστεύω πως οι 5 άξονες του Peoples Global Action ειναι υπεραρκετοι αλλά μήπως να τους κάναμε πιο συγκεκριμένους ?

love and rage

v

 
 

Ε θέλει μια προσαρμογή του τύπου:
Συμμετέχουμε στο δίκτυο του global newswire προσπαθώντας να συμβάλομε στον αγώνα κατά της καπιταλιστικής παγκοσμιοποιήσης η οποία προωθείται μέσω του ιμπεριαλισμού, των εμπορικών συμφωνιών, των ιδρυμάτων των κυβερνήσεων κλπ.
Ξεκάθαρα απορρίπτομε όλες τις μορφές εξουσίας είτε αυτές είναι άμεσες και ορατές είτε υπόγειες και κεκαλυμμένες.
Προβάλλομε τους αγώνες των κοινωνικών κινημάτων που υπερασπίζονται το δικαίωμα για προσωπική και κοινωνική αυτονομία αντιστέκονται στις καπιταλιστικές επιλογές και αναπτύσσουν εναλλακτικές πρακτικές .
Ως δίκτυο ενημέρωσης συνεργαζόμαστε με άτομα ομάδες και blog με σκοπό την υλοποίηση του στόχου για ένα ελληνόφωνο μέσο αντι-πληροφόρησης με συνεργάτες από διάφορες πόλεις του κόσμου…..

 
 

hi Marioz

νομίζω πως δεν είναι καλή ιδέα να αλλάξουμε τις 5 αρχές. Οι 5 αρχές του PGA όσο και χαζούλα να ακούγεται αυτή η θέση είναι ένα κεκτημένο του κινήματος στην Ευρώπη. Πολλά δίκτυα πέρα του PGA έχουν αυτές τις αρχές όπως για παράδειγμα το δίκτυο dissent όπου συνεχίζει από Γάλλους ακτιβιστές. Αν θέλουμε να ανοίξουμε την προσπάθεια μας και να συνεργαστούμε και με κόσμο στο μέλλον εκτός ελλάδας καλό είναι να τις κρατήσουμε όπως είναι. Δυστυχώς το δίκτυο PGA πεθαίνει (αυτό προς τον vlanto) και αυτό είναι ξεκάθαρο από την κουβέντα που γίνεται στην λίστα της Ευρώπης. Αν και δεν είμαι σίγουρη για αυτό μιας και καποιος κόσμος vlanto είναι ακόμα εντάξυ και αυτό έγινε κατανοητό από την υποστήριξη που πήρες στην λίστα ενάντια στον βλαμένο unimundal κλπ

Προτείνω λοιπόν το εξής

να κρατήσουμε τα hallmarks και να προσθέσουμε την λογική που εντάσσει ο Μάριος στο call out του globalnewswire , πάντα όμως κάνοντας κατανοητό ότι τα hallmarks είναι η γενική μας συμφωνία.

αυτά

 
 

Γεια και χαρά,
Δεν ήμουν και πολύ μέσα στη συζήτηση πριν, αλλά νομίζω ότι αν πρόκειται για πολιτική δημοσίευσης είναι καλά να αναφέρεται σε είδη – ποιότητες κειμένων που απορρίπτουμε (κυρίως). Οπότε πάνω στις γραμμές περίπου του PGA, ας πούμε, μια πρώτη σκέψη:

. Ξεκάθαρα απορρίπτουμε άρθρα που προωθούν τον καπιταλισμό, το ιμπεριαλισμό, εμπορικές συμφωνίες ή προέρχονται από ιδρύματα, κυβερνήσεις ή οποιαδήποτε άλλη πηγή που προωθεί τις καπιταλιστικές επιλογές.
. Ξεκάθαρα απορρίπτουμε άρθρα που προωθούν οποιαδήποτε μορφή εκμετάλλευσης και κοινωνικής ανισότητας και ό,τι συμπεριλαμβάνεται και δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά (π.χ. ρατσισμός, πατριαρχία, θρησκευτικός φονταμενταλισμός, σεξισμός). Πιστεύουμε στην πλήρη ισότητα, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη όλων των ανθρώπινων υπάρξεων.
. Αποκλείουμε άρθρα που εστερνίζονται –φανερά ή κεκαλυμμένα- ότι ο μόνος αρμόδιος να κάνει πολιτική είναι η εξουσία.
. Καλούμε σε άμεση δράση και υπεύθυνη κοινωνική ανυπακοή και υποστηριξη των αγώνων του αντικαπιταλιστικού κινήματος. Δημοσιεύουμε άρθρα που προωθούν την τοπική και διεθνή αντίσταση ενάντια στις πολυεθνικές, τον καπιταλισμό, τις ιεραρχίες και προβάλλουμε προσπάθειες για αποκέντρωση και αυτονομία.

Επ. Και κάτι άλλο για το μπλογκ: Αριστερά οι τίτλοι είναι όλοι ενωμένοι – δύσκολο να πεις πού τελειώνει και πού αρχίζει κάθε νέο άρθρο. Μπορεί να μπει κάτι , μια τελεία ή και δύο αν χρειάζεται, πριν που το αρχικό του κάθε τίτλου να χωρίζουν;

καφέ,
Λένα

 
 

hi people

Λοιπόν αρχικά θα ήθελα να κάνω μια μικρή ενημέρωση όσο αναφορά τα 5 hallmarks. Οι πολιτικές κατευθνσεις του PGA ως δίκτυο είναι μία πολιτική βάση και συμφωνία ύστερα από μια παγκόσμια συνάντηση στην Βολιβία το 2002. Κινήματα από ολοκληρο τον πλανήτη , καθώς και αναρχικές και αυτόνομες ομάδες από την Ευρώπη προσπάθησαν να καταλήξουν σε μια πολιτική συμφωνία. Από τότε μέχρι σήμερα οι 5 αρχές είναι μια βασική μινιμουν συμφωνία του αυτόνομου κινήματος στην Ευρώπη. Δίκτυα από το PGA , το Dissent! το ΝΟ G8 japan , μέχρι το Balkan Decentralized Network , το Rising Tide climate net , το ΥΑ BASTA Germany (καμια σχέση με το ιταλικό , μην γίνει καμια παρεξήγηση) χρησιμοποιούν τις παραπάνω αρχές. Είμαι και εγώ της άποψης πως δεν είναι καλό να αλλάξουμε τις αρχές στο μπλογκ , αλλά σίγουρα δεν έχω κάποιο πρόβλημα αν συνθέσουμε ένα κείμενο ως κάλεσμα όπου να περιλαμβλανει τις παρατηρήσεις των συντρόφων από την Κύπρο.

Πιστευω πως τα hallmarks πραγματικά είναι ένα από τα καλύτερα κεκτημένα έως τώρα του κινήματος , για ένα και μόνο λόγο/ Κρατώντας εναν ριζοσπαστισμό είναι αποδεκτές από σχεδόν το μεγαλύτερο κομμάτι του κινήματος στην Ευρώπη , (εκτος από τους αναρχοσυνδικαλιστές και φυσικά τα κόμματα)

πιστεύω λοιπόν

σε ένα κείμενο κάλεσμα που θα συνθεθεί από εμάς και μπορεί να περιλαμβάνει οτι παρατηρήσεις θέλουμε ,

αλλά τα PGA hallmarks από την άλλη είναι ένα ξεχωριστό κείμενο

ciao

 
 

1.ε Καλά! οι προτάσεις της Λένας και οι δικές μου αποτελούν μια προσαρμογή των pga hallmarks και δεν ξεφεύγουν από το πνεύμα τους. Αλλά αν νομίζετε ότι έχει σημασία η ακριβής αναπαραγωγή του κειμένου για λόγους ιστορίας κλπ δεν έχω αντίρρηση.(απλά
2 δοκίμασα να βάζω *__ στην αρχή του κάθε τίτλου και αυτό λύνει (λίγο ερασιτεχνικά) το πρόβλημα της εμφάνισης των άρθρων
αν χρησιμοποιήσουμε κάποιον άλλο σχεδιασμό όπως π.χ. Αυτό του agrammata.wordpress.com το σάιτ μπορεί να ανασάνει πιο πολύ
επίσης το άνοιγμα της σελίδας αργεί λόγο των πολλών άρθρων και φωτο στην κεντρική . Ίσος λοιπόν πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των άρθρων στην κεντρική

 
 

Γεια χαρά ξανά

εγω προσωπικά δεν έχω κάποιο προβλημα να κάνουμε οποιαδήποτε αναπροσαρμογή ή να προσθέσουμε κάτι παραπάνω από τις 5 αρχές σε ένα πολιτικό κείμενο που θα μπορούσαμε να γράψουμε στο μέλλον. Η διαφωνία μου είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αναπροσαρμογή των 5 αρχών και να τις παρουσιάζουμε ως τις 5 αρχές του δικτύου. Για κάτι τέτοιο αποφασίζει συνολικά το δίκτυο και όχι μια ομάδα. Βέβαια κάθε ομάδα είναι αυτόνομη να κάνει οποιαδήποτε παρατήρηση , αναπροσαρμογή θέλει στις πολιτικές της θέσεις.

Οι 5 αρχές απλώς χρησιμεύουν ως εργαλείο μινιμουν συμφωνίας με άλλες συλλογικότητες και δικτυώσεις.

όσο αναφορά το τεχνικό κομμάτι , δεν ακούγεται άσχημο να έχουμε αρθρα σε μια δεξιά στήλη η κατι τέτοιο. μου αρέσει πάρα πολύ το αγράμματα ..

cheers

 
 

Μάλλον κάπου χάθηκα στην κουβέντα. Εγώ απαντούσα sτην ερώτηση του Vlanto :
“οκ μια ερώτηση προς όλους .. μήπως είναι καλό σιγά σιγα να κάνουμε μια διευκρίνηση για την πολιτική δημοσίευσης ? πιστεύω πως οι 5 άξονες του Peoples Global Action ειναι υπεραρκετοι αλλά μήπως να τους κάναμε πιο συγκεκριμένους ?”
άρα μιλούσα για την πολιτική δημοσίευσης του global newswire και όχι να αλλάξουμε τα pga hallmarks (που εξάλου δεν μου πέφτει λόγος) . Εν πάση περιπτώσει ας το αφήσουμε το θέμα για αργότερα.
Αν θέλετε και οι άλλοι ας χρησιμοποιήσουμε το theme του αγράμματα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του global (μπορώ να το κάνω)
συντροφικά
MARIOZ

 
 

ναι ίσως ήταν λίγο μπέρδεμα ίσως γιατι δεν γνωριζόμαστε σε επίπεδο προσωπικό .. η αλήθεια είναι ότι με την βαλε έχουμε μια κοινή κατεύθυνση όσο αναφορά τις 5 αρχές. Παρόλα αυτά πιστεύω πως είναι καλό να γραφτεί ένα κείμενο που θα έκανε πιο συγκεκριμένους τους στόχους της ομάδας όπως και την πολιτική θέση της. Από την άλλη στο τεχνικό κομμάτι ας περιμενουμε Βασίλη ας πουμε??? να πει κάτι ακόμα και να κάνει μια παρουσιαση. Τέλος έχω αρχισει να πιστευω πως για να καλέσουμε περισσότερο κόσμο χρειαζόμαστε το κάλεσμα κείμενο της προσπάθειας .. όπως έχω υποσχεθεί θα προσπαθήσω να στείλω κάποιες πολιτικές ιδέες πανω σε αυτό

 
 

Γεια και χαρά σε όλους και όλες,
Είμαι ο Βασίλης ή el roi από δω και στο εξής ;-)
Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ μαζί σας, έστω και διαδικτυακά…

 
 

καλως όρισες

έχουμε νέα από την πόλη σου ? για το νεκρο παιδι??

χαιρετισμούς

 
 

Αυτά που γνωρίζω είναι ότι χθες έγινε μια πορεία στις 17:00 (ήμουν εκεί) και χτυπήθηκαν κάμποσες τράπεζες και, δυστυχώς, κάποιες ιδιωτικές περιουσίες. Σήμερα, όπως σ’όλη την Ελλάδα, τα σχολεία είναι κλειστά και οι μαθητές πηγαίνουν (θέλω να ελπίζω, αντί για καφέ) στη μεγάλη πορεία…

 
 

Αν και δεν είναι το κατάλληλο μέρος (υποτίθεται ότι εδώ μιλάμε για το blog), θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα άρθρο του Δελαστίκ:

“Οι μολότοφ των οργισμένων νεαρών σε πολλές πόλεις της Ελλάδας έγιναν κεριά στη μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού, φωτίζοντας αποτρόπαια το σκοτάδι όχι μόνο της νύχτας, αλλά και της κοινωνίας μας.”

www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&s...

 
 

Γεια σου Elroi, Χάρηκα για το άρθρο, πολύ γειωμένο.
Γεια σε όλες και όλους. Εδώ κάτω έχουν συλλάβει δύο στην πορεία διαμαρτυρίας αλλά εν κατάφερα ακόμα να μάθω τίποτε για τις συνθήκες σύλληψης. Θα τους πω να στείλουν μια ανταπόκριση μόλις μπορέσουν και βλέπουμε.
Γυρίζω στα του μπλοκ :

. vlado χάθηκα στο " πιστεύω πως οι 5 άξονες του Peoples Global Action ειναι υπεραρκετοι αλλά μήπως να τους κάναμε πιο συγκεκριμένους" που έγραψες 29.11.
. φαίνεται από την κουβέντα ότι το να τους κάνουμε πιο συγκεκριμένους τελικά εν ισχύει και μάλλον υπάρχει μια τάση να κρατηθούν ακριβώς ως έχουν και πως “Οι 5 αρχές απλώς χρησιμεύουν ως εργαλείο μινιμουν συμφωνίας με άλλες συλλογικότητες και δικτυώσεις” . Από εμένα δεκτόν αφού αποτελούν γραμμή και γενικότερης κοινής συνεννόησης ήδη.
. άρα άλλο το ένα (5 γενικά σημεία) και άλλο το άλλο (κάλεσμα δικτύωσης στο μπλογκ- πολιτική δημοσίευσης):

  • ως γενικές αρχές ας υπάρχουν τα 5 σημεία
  • ας συντεθεί άλλο κείμενο κάλεσμα – πολιτικής δημοσίευσης (που στην ουσία το βλέπω πολύ κοντά στις 5 αρχές με κάποιες προσθήκες και εμφάσεις ίσως που αφορούν τη συγκεκριμένη ομάδα). Δηλαδή αυτό που λέει κι η Βαλέρια κατά την αντίληψη μου “να κρατήσουμε τα hallmarks και να προσθέσουμε την λογική που εντάσσει ο Μάριος στο call out του globalnewswire , πάντα όμως κάνοντας κατανοητό ότι τα hallmarks είναι η γενική μας συμφωνία.”

Για το τεχνικό χάθηκα . Vlado τι λες ακριβώς το Σάββατο εδώ " Από την άλλη στο τεχνικό κομμάτι ας περιμενουμε Βασίλη ας πουμε??? να πει κάτι ακόμα και να κάνει μια παρουσίαση"
Ας κάνει κάποια/ος ξανά την αρχή με ένα κείμενο εισήγησης και να μιλήσουμε πάνω σε εκείνο για αλλαγές.
Λένα

 
 

agapith lena

simfonw me osa les .. alo oi 5 arhes kai alo to kalesma (sto kalesma as valoume oti theloume)

gia to tehniko as prohorisoume se kouveda gia auto .. auto eipa .. simfonw se genikes grammes me ton marioz gia tin domh tou agrammata

epidi kanw reports gia to balkans kai to indy global please grapse kati apo kipro gia tis draseis alilegihs..

estila idi ena kalesma sti pga process list gia na mas stelnoun adapokriseis apo draseis alilegihs stin evroph

sorry an grafw toso viastika alla pnigome

love and rage

vl

 
   

Αλλο ένα άτομο ενδιαφερεται για την προσπάθεια του globalnewswire η dzeel , ελληνικής καταγωγής , μένει στην Πορτογαλλία 6 μήνες και άλλους 6 στο Παρίσι. πιστεύω πως μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ. Αλήθεια έχω μία ερώτηση , έχουμε κάποιους κανόνες λειτουργίας? χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο ? στείλτε γνώμες